Joburg Open – Day Four

Tournytt

Svensksnack efter Joburg Open

Läs vad Söderberg, Karlsson och Blomstrand tyckte om veckans tävling

Text: Martin Strömberg • 2017-02-26 Uppdaterad 2017-02-26

Joburg Open blev en bra svensktävling trots att ingen av de blågula riktigt lyckades sno åt sig någon riktig topplacering. Anton Karlsson låg länge bra med under tredje och sista ronden men föll tyvärr ifrån under sista nio.

– Jag har spelat väldigt mycket bra golf under veckan men tyvärr riktigt illa sista nio. Det var felfritt första åtta hålen idag men från ingenstans kom en fyrputt på nian när det kändes som bäst och sedan tappade jag nästan hela spelet efter det, berättar Anton Karlsson, som slutade delad 23:a med bland andra svenskkollegorna Magnus A Carlsson (67), Pontus Widegren (70), Jens Fahrbring (70) och Christofer Blomstrand, som avslutade med 67 slag.

Blomstrand var nöjd med sista dagen och delar av spelet.

– Jag tycker att det var en rolig vecka med bra banor. Spelet var upp och ner, jag gjorde mycket bra saker och ska slipa på det som kändes mindre bra till nästa vecka, säger Blomstrand till Svensk Golf.

Bäste svensk blev till slut Sebastian Söderberg, som via 67 slag sista dagen klättrade till en delad elfteplats. 

– Jag är självklart nöjd med tävlingen överlag. Har slagit drivern riktigt bra och har gett mig själv många bra chanser in mot green. Tyvärr var inte wedgar och järn tillräckligt bra men jag lyckades ta väl till vara på par-femmorna vilket gjorde att jag ändå fick ihop en bra score, säger Söderberg.

Slutställning


Text: Martin Strömberg • 2017-02-26
TournyttAnton KarlssonChristofer BlomstrandEuropean TourJens FahrbringMagnus A. CarlssonPontus WidegrenSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top