Tournytt

Kortare driver lyfte Fowler

Leder med fyra inför slutronden

Martin Strömberg • 2017-02-26

För två veckor sedan vann Jordan Spieth på Pebble Beach.

Förra veckan vann Dustin Johnson på Riviera.

Nu vill ännu ett av de ”stora” namnen på PGA-touren visa upp sig inför Masters på Augusta om en dryg månad. Rickie Fowler gick tredje ronden på PGA National bogeyfritt och fem under par.

– Det var skönt att lyckas undvika bogeys trots att jag egentligen slog bollen sämre idag än de första två ronderna, sa Fowler efter ronden.

En av de nycklar som Fowler själv nämner är att han skaffat sig en kortare driver. Han har gått från en som var 44.5 tum till en som mäter 43.5.

– Jag har lite kortare klubbor rakt över. Min träfemma är 40.5 och min spoon 42 och då kändes det logiskt att drivern skulle vara ytterligare en och en halv tum upp, inte två och en halv. 

På andraplats inför sista dagen på PGA National finns ET-rpofilen Tyrrell Hatton, som gick tredje ronden på 66 slag (-4) och är nio under par totalt. Hatton bjöds in av sponsorerna och gör sin första start i USA i år.

– Jag hade inte förväntat mig att spela så här bra. Inför tävlingen kändes det som att jag aldrig hållit i en golfklubba och jag har aldrig spelat på bermudagräs tidigare. Det är otroligt frustrerande för bollen kan komma ur gräset lite hur som helst och jag vet inte hur jag ska göra, sa Hatton efter tredje ronden.

Han spelade ihop med Rickie Fowler under tredje ronden av The Open förra året, då Henrik Stenson vann. Och han har inget emot att gå ledarboll under söndagen.

– Nej, Rickie är en kanonkille och vi hade riktigt kul då. Det spelar egentligen ingen roll, jag ska ändå bara ut och försöka slå så bra slag som möjligt hela tiden och förhoppningsvis gör jag en bra rond.

Enda svensken kvar i tävlingen, Carl Pettersson, gick ett under par tredje ronden och delar 39:e plats på två under par totalt.

Ställningen

Scroll to Top