Tournytt

Trickslagsmästaren leder på PGA-touren

Pettersson enda svensk vidare

Av Martin Strömberg • 2017-02-25

Tillsammans med sin bror George gjorde sig Wesley Bryan först känd som duon The Bryan Bros. 

Bröderna var lite pionjärer i trickslagsbranschen och åkte runt och slog trickslag på kända platser som bland annat Sawgrass 17:e hål och på St Andrews och deras videos fick stort genomslag på Youtube.

Vad många inte visste var att bröderna faktiskt är riktigt vassa också på tävlingsgolf och ifjol slog Wesley igenom med dunder och brak då han tog tre segrar på web.com.

I år verkar formen hålla i sig och han tog en fjärdeplats senast på Genesis Open efter suveräna Dustin Johnson. 

– Varje gång man är med i täten är en skön känsla, det är därför man går upp på morgonen. Jag avslutade inte som jag ville där men jag gjorde fyra stabila ronder.

Igår gick han runt PGA National på 67 slag och delar ledningen efter två ronder med Ryan Palmer på nio under par.

– Jag fick en riktigt bra start med tre snabba birdies. Sedan blev det lite kallare men riktigt skönt att avsluta med birdie på sista hålet, sa Bryan till tourens hemsida.

Han fick användning för sina trickslagsskills på det 13:e hålet då han hamnade snudd på ospelbar under ett träd. Enda klubban i bagen som fungerade var den kortaste.

– Ja, lite udda läge där. Jag gillar inte att göra bogeys men när man får putta ut bollen på fairway så är det helt okej. Det blev en bra bogey till slut.

Tre av fyra svenskar missade tyvärr spel i helgen. David Lingmerth med ett slag, Jonas Blixt med två slag och Freddie Jacobson, som gjorde comeback efter skada, med nio slag.

Glädjande dock att Carl Pettersson får spela vidare efter ronder på 70-69.

Ställningen

Se några av brödernas trickslag nedan

Scroll to Top