Genesis Open – Round Two

Tournytt

DJ kan bli ny världsetta

Behöver seger i Los Angeles

Text: Martin Strömberg • 2017-02-19 Uppdaterad 2017-02-19

Det har tajtat till sig ordentligt i världstoppen och vid seger i Genesis Open kan Dustin Johnson ta över förstaplatsen från Jason Day.

DJ leder efter 36 håls spel men det kommer att bli en maratondag på söndagen då arrangörerna ska försöka få in 36 hål för de två sista bollarna, som inte hann gå ut på sitt tredje varv under lördagen.

– Det blir en lång dag men så länge vi har fint väder är det inga problem, sa Johnson, som har inlett tävlingen med två 66:or.

Skulle han lyckas hålla i och vinna på Riviera blir han ny världsetta om inte Jason Day slutar delad trea eller bättre.

– Det är självklart att jag skulle vilja bli etta men det blir man av att vinna tävlingar och jag måste sköta jobbet i morgon först. Skulle jag lyckas så blir jag såklart glad och stolt över det.

På delad andraplats finns två spelare som har ett helt annat sätt att ta sig runt banan än Johnson. Pat Perez och Cameron Tringale slår betydligt kortare och kommer att få spela in först mot alla greener.

– Jag kommer att ligga 45 meter bakom honom som vanligt men det är inga problem. Jag behöver inte ens fundera på att hålla jämna steg. Jag kan hans spel bra och mitt eget ännu bättre och jag vet att jag måste spela fantastiskt i morgon för att kunna vinna, sa Perez.

För svensk del blev det tidig sorti för enda blågula spelare. Carl Petterson slutade på fem över par och det var fem slag för mycket.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2017-02-19
TournyttCameron TringaleCarl PetterssonDustin JohnsonJason DayPat PerezPGA TourTournytt
Scroll to Top