An alligator with mouth agape, Everglades National Park

Tournytt

TV: Golfare neddragen i vattenhinder av alligator – blev räddad av sin putter

Det är skillnad på vattenhinder och vattenhinder. I Florida attackerades en man av en tre meter stor alligator precis innan han skulle putta f��r birdie.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-14 Uppdaterad 2017-02-14

Vem har sagt att golf är en ofarlig sport? I North Fort Myers i Florida blev en man attackerad – av en tre meter lång alligator.

Tony Aarts spelade en behaglig runda på Magnolia Landing när han gick fram mot sin tre meter långa birdieputt på ett av hålen. Han var lite mer än en meter från vattnet när han hörde hör det plaskade bakom honom.
– Så fort jag hörde plasket bakom mig visste jag att det var en alligator, och han tog min fot, säger Tony Aarts till West Palm Beach TV.

Sedan gick det fort. Aarts var helt plötsligt neddragen i vattenhindret från midjan och ned. Då kom han ihåg att han höll i sin putter.
– Så fort jag hade vatten upp till midjan började jag slå mot huvudet. Jag såg hur stor den var. Han försökte dra ner mig i vattnet och jag försökte ta mig åt det andra hållet. Han tittade på mig och jag tittade på honom.
– Jag försökte slå honom på ögonen. Jag fick in tre träffar innan han släppte taget om min fot och jag kunde då krypa upp till mina vänner, säger Tony Aarts.

Tur i oturen för Tony Aarts att det inte var den här monsteralligatorn som svenskgolf.se/wp rapporterade om i somras som lurade i vattnet. 
Det var även tur att han höll i sin Cleveland-putter.
– ­Alligatorn var ungefär tre meter stor. De drog ut honom ur hindret efter ungefär en timme efter att jag lämnat banan i ambulans.
– Mitt tips till alla golfare är att alltid ha en klubba i handen, säger Aarts.

Se TV-intervjun här: 


Text: Jesper Johansson • 2017-02-14
Tournytt19:e hålet
Scroll to Top