5de45005a046a

Tournytt

Golfklubben har haft inbrott f-y-r-a gånger på sju månader

Leksands Golfklubb har haft ovälkommet besök vid flera tillfällen under året. Senast stals ett kassaskåp.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-08

I januari 2017 drabbades Leksands Golfklubb av sitt första inbrott – i år. Under de senaste sju månaderna har dalaklubben nämligen haft ovälkommet besök hela f-y-r-a gånger.
Den här gången tog förövarna ett kassaskåp.
– De tog sig in via två dörrar i kansliet. Sedan slog larmet igång när de var vid kassaskåpet. Jag gissar på att kassaskåpet väger ett par hundra kilo, och vi var jättesnabba till platsen. Så vi och polisen måste ha varit nära att ta dem på bar gärning, säger Per Jönsson, Pro/sportchef på Leksands GK, som fick larmsamtalet.

Ingen är gripen för dådet och kassaskåpet var borta under ett dygn.
Det fanns inga kontanter i skåpet, utan endast papper som har ett värde för klubben. Men så fick en kvinna ute på promenad med sin hund syn på något som rykte i skogen utanför Nusnäs i närheten av Mora.
– De har sprängt skåpet och sedan satt fyr på det. Polisen ville att jag skulle försöka öppna det ifall det skulle finnas något kvar i skåpet som gick att använda. Men skåpet såg ut som min grill på sommaren, det fanns inte något kvar.

 

En krävande daladans

Ni har drabbats av ganska många inbrott, har ni blivit av med något värdefullt?
– Nej. Det är jättekonstigt, för de har varit inne i lokaler där datorer och tv-apparater finns men lämnat dem. De ser ut att bara vara intresserade av kontanter.

Ska ni göra något för att förhindra att det här händer igen?
– Vi pratar om att sätta upp en bom på vägen upp mot klubbhuset. Det är ganska djupa diken intill så det skulle vara svårt att ta sig upp till huset om man inte har en rejäl bil. Annars får vi börja göra som båtklubbar och ha nattvakter…

Vad innebär de här rånen för klubben?
– Massa extraarbete. Fönster ska lagas och sådant. Sedan får vi ju betala självrisken, vilket är lite surt, säger Per Jönsson.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-08
TournyttLeksands GKSvenska golfbanor
Scroll to Top