Omega Dubai Desert Classic – Day One

Tournytt

Garcia leder i lugnet före stormen

Sergio Garcia tog vara på den tidiga starttiden och gick lågt i Dubai. I morgon kan det vara värdefullt, då det förväntas bli rejält blåsigt.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-02 Uppdaterad 2017-02-02

Sergio Garcia spelade strålande golf under torsdagens runda. Spanjoren, som spelade tillsammans med Tyrrell Hatton och Henrik Stenson, gick runt på 65 slag – vilket är hans lägsta score någonsin i Omega Dubai Desert Classic.

“Det var skönt att komma in med en bra score. I morgon ska det bli ännu blåsigare så vi får se hur det gå”

Sju under par innebär att han är i ensam ledning, ett slag före Felipe Aguilar och George Coetzee – som också startade tidigt. Under eftermiddagen i Dubai började det blåsa, vilket inte tillät någon annan spelare att gå lika lågt.

– Det började bli lite tufft för oss under de sista fem-sex hålen. Så det var skönt att komma in med en bra score. I morgon ska det bli ännu blåsigare så vi får se hur det går, sa Sergio Garcia efter rundan.

– Jag spelade ganska bra, slog några riktigt bra slag och satte ett par riktigt bra puttar här och där. Så jag är överlag väldigt nöjd med rundan.

 


Garcia leder i lugnet före stormen

Henrik Stenson är bäste svensk efter 18 hål. Han är delad åtta, fyra under par.

– Jag är inte helt nöjd med min ballstriking i dag. Men jag gav mig själv lite chanser i slutet av rundan, så jag antar att vi fick vad vi förtjänade i dag, sa Henrik Stenson till Viasat Sport.

Sergio Garcia och Henrik Stenson är dock inte de enda stjärnorna som är i Dubai för att spela i Omega Dubai Desert Classic. Legendaren Tiger Woods är med i tävlingen, men han lär vilja glömma torsdagsrundan så fort som möjligt. Amerikanen gick runt på 77 slag.

Så här sa han inför dagens runda:

– Målet är att vinna. Oavsett om jag är skadad, kommit tillbaka från en skada eller spelar bra eller spelar dåligt – om jag är med i evenemanget så vill jag vinna.

För att göra det måste han passera 112 spelare.

Här är toppen av ledartavlan:

Garcia leder i lugnet före stormen

Och här är svensktoppen:

Garcia leder i lugnet före stormen

Text: Jesper Johansson • 2017-02-02
TournyttEuropean TourHenrik StensonSergio GarciaTiger WoodsTournyttTyrell Hatton
Scroll to Top