Tournytt

Wang ryckte i Qatar

Leder med tre slag inför slutronden

Martin Strömberg • 2017-01-28

Efter två dagars spel av Qatar Masters var det en rekordjämn resultatlista.

Men efter tre dagar har sydkoreanen Jeunghun Wang ryckt sönder fältet en smula och har skaffat sig tre slags ledning inför söndagens avslutning.

– Jag tänker inte på seger utan försöker fokusera på vad jag ska göra. Men visst har jag en bra chans, sa 21-åringen, som slog igenom med två segrar ifjol, efter sin 65-rond.

Den vindutsatta banan i Doha är aldrig lättspelad och att skjuta 65 en tredjedag är impoinerande papper. Men 21-åringen vet också hur det är att vinna och han har varit med om motsatsen också.

Han tog sina två segrar under två magiska veckor i maj förra året men hade också en lång period av dåliga resultat och missade faktiskt kvalgränsen både veckan före och veckan efter sina segrar.

– Det är mycket kvar och mycket kan hända men mitt järnspel är bra just nu och jag är jättenöjd att jag inte gjorde några bogeys idag.

På andraplatsen finns sydafrikanen Jaco Van Zyl och spanjoren Nacho Elvira, båda tolv under par.

Bästa svensk efter tre ronder är Joakim Lagergren som gick fem under tredje ronden och som delar femteplatsen på tio under par, ”bara” fem slag efter Wang.

Alex Norén fortsätter att hålla sin jämna höga standard och är delad 18:e medan Robert Karlsson, David Lingmerth och Anton Karlsson är ett slag sämre på delad 23:e plats.

Ställningen

 

Scroll to Top