Pure Silk Bahamas LPGA Classic – Round Two

Tournytt

Fantomrond av Lexi

Nära Annikas rekord

Text: Martin Strömberg • 2017-01-28 Uppdaterad 2017-01-28

Amerikanskan Lexi Thompson fullständigt mosade Ocean Club på Bahamas under andra dagen av Pure Silk LPGA Classic och gick på 61 slag.

Hon blev den första någonsin att gå tolv under på en bana med par 73 och var bara ett slag från Annika Sörenstams rekord på 13 under, som hon satte när hon gick på 59 slag 2001.

– Tankarna på 59 fanns där men jag visste att det skulle bli svårt på en bana med par 73. Jag föröskte bara fokusera på att hålla ett skönt tempo i svingen och att hålla mig till mina rutiner, sa Thompson efteråt.

Hennes bästa rond fram till igår var 63 från Malaysia för fyra år sedan.

Trots ronden leder Thompson inte på Bahams. Brittany Lincicome följde upp sin inledningsrond på 64 slag med en 65:a på fredagen och leder med ett slag. Lincicome gjorde bland annate en hole-in-one på det tolfte hålet.

– Jag visste inte om jag skulle hoppa eller vifta med armarna eller vad, så många tankar flög genom huvudet samtidigt, sa en glad amerikanska efteråt.

För svensk del var alla låga scorer en utopi den här veckan. Tre av fyra missade kvalgränsen och Pernilla Lindberg lyckades precis ta sig in på rätt sida via en fin avslutning. Men svenskan är hela 15 slag bakom Lincicome.

– Det är bara ut med gasen i botten hela helgen nu. Jag visade igår att jag kan göra birdies så jag hoppas hitta tillbaks till det igen. Jag behöver räta ut några drivar och få utdelning på greenerna och hoppas på bra förhållanden tidigt och att jag kan gå ut och ta vara på det, säger Lindberg till Svensk Golf.

Fjolårets stora svenska på Symetra Tour, Medelene Sagström hade en tung debut och slutade sist i fältet.

 


Text: Martin Strömberg • 2017-01-28
TournyttBrittany LincicomeLexi ThompsonLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top