CareerBuilder Challenge In Partnership With The Clinton Foundation – Round Two

Tournytt

Mickelson jagar seger nummer 50

"Jag blir bättre för varje dag"

Text: Martin Strömberg • 2017-01-21

Phil Mickelson har 49 segrar på PGA-tour och är med det nionde bäst genom tiderna. 

Men hans senaste seger kom i juli 2013, då han tog hem sin femte major genom att vinna The Open på Muirfield. Det är tre och ett halvt år sedan.

Ifjol tog han tre andraplatser men den där 50:e segern låter vänta på sig. Kanske kommer den den här veckan i careerbuilder Challenge där “Lefty” gett sig själv ett bra utgångsläge inför helgen, han är på delad sjätte plats, fyra slag bakom ledande Hudson Swafford.

– Jag visste inte var mitt spel befann sig och jag har slagit en del dåliga slag och en del bra de första två dagarna. Jag har lyckats komma undan med en del och är nöjd med att inte ha gjort så många bogeys. Andra dagen var bättre än den första och sedan jag kom igång med spelet igen har det gått åt rätt håll hela tiden, sa Mickelson efter andra ronden på 66 slag.

Som bland annat innehöll det här fantastiska bunkerslaget.


Svensk Golf har tidigare skrivit om Mickelsons två operationer och så här långt har han inte haft några vidare problem efter sina besvär.

Under tredje ronden ska han spela på Stadium Course, en bana som han tycker bra om.

– Det är ju en väldigt bestraffande bana om man spelar dåligt men det finns ganska gott om utrymme från tee och runt greenerna så jag ser fram mot att spela och hoppas att min positiva trend fortsätter.

Kanske kommer den historiska 50:e segern redan på söndag?

Efter andra dagens regn och rusk väntas solsken och värme till helgen i Kalifornien.

Bästa svensk efter två dagar är David Lingmerth som är delad 21:a på sju under par. Henrik Norlander är delad 49:a på fyra under par.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2017-01-21
TournyttDavid LingmerthHenrik NorlanderHudson SwaffordPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top