Abu Dhabi HSBC Championship – Day Two

Tournytt

Kaymer jagar fjärde ökentiteln

Leder halvvägs i Abu Dhabi

Text: Martin Strömberg • 2017-01-20

Det är ingen hemlighet att tysken Martin Kaymer trivs mycket bra i Abu Dhabi. Han har vunnit här 2008, 2010 och 2011 och att döma av de två första ronderna i år kommer han att vara inblandad i slutstriden också 2017.

– Jag slog bollen lite bättre idag ��n igår och jag tycker att banan spelades lite svårare idag, sa Kaymer efter sin andra raka 66:a.

Ronden var i stort sett fri från större misstag men Kaymer var besviken efter bogeyn på tolvan då han slog utslaget för långt.

– Jag vet inte vad som hände, det var som att jag fick en blackout när jag stod över bollen, och slog den alldeles för hårt. Annars var det förmodligen en av de bästa slutnior jag spelat här någonsin, sa Kaymer som gick sista nio på 31 slag.

Bland annat tack var den här birdien på 14:e från bakkanten av green.

 

 


Kaymer menade efter ronden att en av nycklarna som vanligt är att inte föröska pusha för hårt utan att låta resultatet komma.

– Jag försökte bara att njuta av att få spela på min favoritbana. Efter åttonde hålet började hela bollen (Alex Norén och Rickie Fowler) spela bra och vi lyfte fram varandra.

Hans puttning såg också klart förbättrad ut jämfört med stora delar av förra och förrförra säsongen och allt som inte gick i var nära.

 


Inför helgens spel leder Kaymer med ett slag före spanjoren Rafa Cabrera Bello och med två före engelsmannen Tommy Fletwood, irländaren Paul Dunne och thailändaren Kiradech Aphibarnrat.

– Det är mycket spel kvar men jag är väldigt nöjd med att vara tolv under par efter två dagar, sa Kaymer.

Bästa svensk är Henrik Stenson som avslutade med birdie för 71 slag andra dagen och nio under par totalt. Stenson är delad sexa inför helgen.

Peter Hanson är delad tolva på sju under och Alex Norén är ett slag sämre på delad 20:e plats.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2017-01-20
TournyttAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonKiradech AphibarnratMartin KaymerPeter HansonRafael Cabrera BelloTournytt
Scroll to Top