Tournytt

Polaren gick runt på 59 slag – firade med fisketur

Jordan Spieth och Smylie Kaufman jobbar med att jaga fåglar på golfbanan. Det är tur att det inte är fiskare de jobbar som.

Jesper Johansson • 2017-01-13

Vad gör man när ens vän spelar öppningsvarvet av Sony Open på 59 slag och behöver hålla i flera presskonferenser efteråt?

Man går och fiskar, förstås.

Jordan Spieth, som spelade tillsammans med Justin Thomas under hans historiska 59-rond, tog med sig vännen och kollegan Smylie Kaufman ut på en fisketur i Stilla havet.

Men det är tur att de inte arbetar som fiskare.

 


Så här lät det inför fisketuren:

– Jag har en golfandske på för jag gillar inte att ta på fiskarna, säger Smylie Kaufman och på frågan vad deras handicap inom fiske är svarar han tydligt:

– Jag är urusel. Fruktansvärt dålig. Jag ska göra mitt bästa och se vad som händer.

 

Men innan de åkte ut var det dags att träna på stranden. Låt oss säga att Smylie Kaufman inte överdrev, när han pratade om sin kunskap inom fisket:


Jordan Spieth och Smylie Kaufman hade ändå inte förstått att det var en dålig idé att försöka fiska från en kajak i höga vågor. Så här såg det ut när de började sin fisketur: 


Och så här såg det ut, bara några minuter senare:


Ingen av dem skadade sig av kraschen, men man kan anta att det fanns en del agenter som hade andan i halsen. Om de fick någon fisk är oklart. Att de är bättre på att jaga birdies är dock helt säkert.

Scroll to Top