BMW South African Open Championship – Day One

TV: Titta – Sir Nick Faldo skuggar täten

Sir Nick Faldo lämnade kommentatorsbåset och visade att han fortfarande kan prestera. Engelsmannen spelar årets första ET-tävling.

Text: CM Hellsten • 2017-01-12 Uppdaterad 2017-01-12

När European Tour startade upp 2017 med BMW South African Open på torsdagen fanns ett mycket bekant namn med bland de 156 deltagarna.

Sir Nick Faldo.

Den sexfaldige majorvinnaren tog ledigt från jobbet som kommentator på Golf Channel/NBC och spelar nu sin första ET-tävling på över ett och ett halvt år. Senaste var The Open 2015.

Faldo återfinns på plats 1 866 på världsrankingen. 

På hål 16 blev det en birde.

Den såg ut så här:

 

Till slut kom Nick Faldo in på 70 slag (-2). I klubbhuset var han delad 25:a och fyra slag från täten. 

Efter ronden sa han så här till European Tour: 

– Jag skulle vilja klara cutten. Jag vet att jag kan skjuta så lågt. Det gäller bara att fortsätta med samma sak och vara solid. Om jag placerar bollen på rätt ställe tror jag att jag kan fortsätta hela veckan.

TV: Titta – Sir Nick Faldo skuggar täten
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Om att vara tillbaka efter drygt två år kommenterade Faldo så här: 

– Det är svårare än man tror att göra det här… Jag förlorar balansen lite vid mina utslag och träffar lite dåligt, så jag kommer ingenstans från tee. Jag har en sving med lite fade. Det fungerar bra med järnen.

– Jag fick höra att jag var tvungen att ta bort lite vikt. Inga kolhydrater i tre månader. Jag har tappat nio kilo. Jag försöker träna så mycket jag kan och fortsätta röra på kroppen.


Text: CM Hellsten • 2017-01-12
TournyttEuropean TourNick FaldoTournytt
Rulla till toppen