5de456c1593d2

Tournytt

Fantastiska Feng visade musklerna

Tog fjärde segern i Dubai

Text: Martin Strömberg • 2016-12-10 Uppdaterad 2016-12-10

Med en mäktig 65:a sista ronden säkrade kinesiskan Shanshan Feng sin fjärde seger i Omega Dubai Ladies Masters. Trots att hon var fem slag efter inför sista ronden seglade hon förbi fältet och vann med två slag före engelskan Charley Hull.

– Jag är verkligen glad att jag fick ut mitt bästa spel idag. Jag visste att det skulle bli en blåsig dag och det passar mig perfekt. I morse när jag kom ut till banan trodde jag på en bra chans, sa en lycklig segrare.

Hon vann här i Dubai 2012 och fyllde sedan på med segrar 2014, 2015 och 2016, så att säga att detta är en av kinesiskans favorittävlingar är snarast en underdrift.

Tävlingen kortades av till 54 hål efter caddien Maximilian Zechmanns tragiska bortgång efter en hjärtattack under första ronden.

Tvåan Charley Hull hotade Feng hela vägen och var lite besviken trots att hon klättrade till en andraplats.

– Jag har varit lite slö på banan under de första dagarna men idag kunde scoren varit riktigt bra. Jag hade flera puttar som just lippade ut och det borde ha varit ett par slag bättre.

Indiska Aditi Ashok slutade trea i säsongsfinalen och vann utmärkelsen Rookie of the Year.

Det fanns vissa svenska segermöjligheter inför sista ronden men Linda Wessberg fick till slut nöja sig med en delad 14:e plats med Lynn Carlsson delade 19:e plats med Camilla Lennarth.

Slutställning


Text: Martin Strömberg • 2016-12-10
TournyttCamilla LennarthCharley HullLadies European TourLinda WessbergLynn CarlssonShanshan FengTournytt
Scroll to Top