Tournytt

Efter det tragiska dödsfallet – så var rond 1

Första dagens spel av Dubai Ladies Masters avbröts efter en caddies tragiska död ute på banan. På torsdagen slutfördes rond 1.

Av CM Hellsten • 2016-12-08

Det var på det 13:e hålet i onsdags som fransyskan Anne-Lise Caudals caddie Maximilian Zechmann plötsligt föll ihop på fairway. Läkare kom snabbt ut på banan och Maximilian Zechmann fördes till ett sjukhus i Dubai men hans liv gick inte att rädda.

Ladies European Tour beslutade att avbryta rond 1 och i stället återuppta spelet på torsdagen då det klockan 12.00 lokal tid hölls en tyst minut för att hedra Maximilian Zechmanns minne.

Anne-Lise Caudal återvände till Emirates Golf Club och fortsatte tävlingen. Hon kom till slut in på par (72 slag) och är delad 31:a.

Engelskan Florentyna Parker leder med 67 (-5) och är ett slag före Sophie Giquel-Bettan och Tiger Woods brorsdotter Cheyenne Woods som delar andraplatsen.

Bästa svenska är Linda Wessberg som delar 10:e platsen med 70 (-2). Ett slag bakom Linda Wessberg finns den blågula duon Lynn Carlsson/Isabella Ramsay.

– Det är jättetragiskt det som har hänt. Vi bar alla sorgeband och stannade upp spelet för en tyst minut. Det var fint. Klart att sådana här händelser gör att golfen får ett annat perspektiv, men jag försökte ändå fokusera och göra mitt jobb där ute, säger Linda Wessberg efter rond 1.

Norska majorvinnaren Suzann Pettersen öppnade med en 74-rond (+2) och är precis på rätt sida kvalgränsen.

Sociala medier-stjärnan Paige Spiranac, som inför tävlingen talade ut om näthatet som drabbat henne, noterade 77 (+5). 

 

Efter dödsfallet har Dubai Ladies Masters kortats ner till en 54-hålstävling. 

Efter det tragiska dödsfallet – så var rond 1
Här är resultatlistan från Dubai Ladies Masters.
Scroll to Top