Quicken Loans National – Round Two

Tournytt

Spanska stjärnskottet får inte spela Ryder Cup

Jon Rahm. Så heter spanjoren som tar PGA Tour med storm. Men European Tour är inte något han prioriterar. Därför kommer han inte få spela Ryder Cup.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-25 Uppdaterad 2016-11-25

Den europeiska insatsen i Ryder Cup är inget vi minns med glädje. Många svaga insatser från spelarna gjorde att USA utklassade gästerna. .

Diskussionerna efteråt har till stor del handlat om Darren Clarkes uttagningar och European Tours regler för vilka spelare som får vara med eller inte.

Rory McIlroy är en av dem som är kritisk mot uttagningsproceduren

Nu har ett nytt problem uppstått till kommande Ryder Cup, som spelas i Frankrike.

Supertalangen Jon Rahm är inte tillåten att spela.

22-åringen från Spanien har tagit PGA Tour med storm. Under sina första fyra tävlingar hade han två topp 3-placeringar och han tippas av många bli nästa golfgigant.

 

Problemet är att Jon Rahm inte är medlem på European Tour.

Därför får han, precis som Paul Casey, inte vara med i det europeiska laget, trots att han har den spanska flaggan på bagen.

Rahm själv är positiv till att delta i Ryder Cup men tror inte att han kommer ändra sina planer för det – och bli medlem på European Tour inom de närmaste åren. 

– Jag har tänkt en hel del på Ryder Cup. Jag vill verkligen spela i de matcherna; vem vill inte det? Men just nu måste jag etablera mig på PGA Tour.

– Förhoppningsvis gör jag det och tar mig in på topp-50 i världen. När jag är där kan jag spela de åtta tävlingarna som räknas på både PGA Tour och European Tour, sa Rahm efter första rundan i World Cup.


Text: Jesper Johansson • 2016-11-25
TournyttEuropean TourJon RahmPGA TourRyder CupTournytt
Scroll to Top