ISPS Handa World Cup of Golf – Day 2

Tournytt

Dansk uppvisning i Melbourne

Olesen och Kjeldsen gick tolv under andra dagen

Text: Martin Strömberg • 2016-11-25 Uppdaterad 2016-11-25

Den skandinaviska bollen under andra dagen av World Cup på Kingston Heath visade att formen sitter där.

Det danska laget med Sören Kjeldsen och Thorbjörn Olesen kommer från en fin säsongsavslutning där Olesen vann Turkish Airlines Open och Kjeldsen slutade fyra i Race to Dubai-finalen förra veckan.

– Vi är väldigt olika som spelare. Thorbjörn är mer spektakulär medan jag är mer som ett tåg, jag kommer i tid utan att göra så mycket väsen av mig, sa Kjeldsen efter danskarnas fantastiska 60-rond i fyrboll-bästboll.

Danmark och Sverige spelade tillsammans och gick 18 under om man räknar ihop båda lagen. Alex Norén och David Lingmerth spelade fin golf men fick se sig besegrade av kollegorna från grannlandet den här dagen.

Bland annat på grund av den här eaglen av Sören Kjeldsen på tredje hålet.


– Vi spelade stabilt men inte lika bra som danskarna. Så våra sex under par kändes ju inte så bra eftersom dom sköt 12 under men vi ser fram mot helgen och förhoppningsvis många birdies, berättar Norén för Svensk Golf.

Danmark har aldrig vunnit World Cup medan Sverige har två segrar. Nu leder Danmark med tre slag inför det avslutande två ronderna men mycket kan naturligtvis hända, särskilt i lagspel.

– Det är en bonus bara att få vara här och vi försöker att göra alla stolta där hemma, sa Kjeldsen efteråt till tourens hemsida.

På andraplatsen på Kingston Heath finns det kinesiska laget med Ashun Wu och Haotong Li på nio under par. Ytterligare ett slag ner finns Rahm och Cabrera Bello från Spanien.

Den favorittippade hemmanationen Australien med Adam Scott och Marc Leishman har haft två mindre bra dagar och huserar först på delad 18:e plats, åtta slag bakom Olesen/Kjeldsen.

 

Dansk uppvisning i Melbourne

Text: Martin Strömberg • 2016-11-25
TournyttAdam ScottAlexander NorenAshun WuDavid LingmerthHaotong LiJon RahmMarc LeishmanRafael Cabrera BelloSören KjeldsenThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top