5de459df2fdfc

Golfklubbens driftbolag försatt i konkurs

Driftbolaget som sköter Sollerö GK är försatt i konkurs. Men förhoppningen är att det ska spelas golf på klubben även kommande säsong.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-21 Uppdaterad 2016-11-21

Driftbolaget som driver Sollerö GK sedan 1999 har försatts i konkurs. Men att det ska spelas golf på ön i Siljan även nästa sommar är förhoppningen.

– Vi är övertygade att vi kan ta oss igenom det här. Vilka lösningar kan jag inte gå ut med än, säger Torsten Kjellgren, ordförande på Sollerö GK.

Anledningen till att aktiebolaget försatts i konkurs är att man fått in mindre intäkter i år. Med en medlemsstock på lite över 500 är det svårt att få ihop det, menar Kjellgren.

– Nu gäller det att hitta en lösning på hur det ska vara framgent. Vi har en del uppslag och är förhoppningsfulla att vi ska ha en bana som är lika fin kommande säsong.

Golfklubbens driftbolag försatt i konkurs
Läs Svensk Golfs reportage från Sollerö GK.

 

”Gäller att vi har en dialog” 

Än så länge är det oklart hur konkursen kommer att påverka klubben men målet är att hitta en lösning för att förhindra att det sker igen.

– Vi för en livlig diskussion i styrelsen och det känns bra. Samtidigt gäller det att vi har en dialog med våra medlemmar så att de inte känner att de bara lassar in sina pengar utan att veta vad det går till, säger Kjellgren.

Sollerö GK öppnade 1991 och gick i konkurs första gången 1993.

Sedan 1999 har det driftbolag som nu går i konkurs drivit anläggningen.


Text: Jesper Johansson • 2016-11-21
TournyttNyheterSollerö GKSvenska golfbanor
Rulla till toppen