Nedbank Golf Challenge – Day Four

Tournytt

Stenson: “Det är Alex och jag som gör upp om det”

Svensk tvekamp sista dagen i Dubai

Text: Martin Strömberg • 2016-11-19 Uppdaterad 2016-11-19
Stenson:

Det var en dag då de låga scorerna haglade in på Jumeirah Estates Earth Course.

De svenska spelarna hade svårt att hänga med inledningsvis, men det skulle ta sig på slutet.

– Skillnaden var puttningen. Sista nio hittade jag några linjer i varje fall och lyckades göra en del birdies.

Sluthålen blev svenskarnas räddning. Stenson gjorde fem birdies sista sju hålen. Rikard Karlberg var ännu värre och gick sex under par sista fem hålen.

– Målet är att ta en topp tio här och ta mig in bland de 30 främsta så att jag blir klar för The Open, förklarade Karlberg efter sin 67:a.

Bäst av svenskarna inför sista ronden är fortfarande Alex Norén. Han gick på 69 slag tredje ronden och var förhållandevis nöjd efteråt.

– Jag är positiv. Tre under är bra. Du får ganska många chanser härute om du spelar bra och jag var egentligen aldrig i trubbel idag. Lite synd att slå driven i vattnet på sista, det hjälper ju inte till men jag är ganska nöjd ändå, sa han till Viasat Golf.

Joakim Lagergren spelade tillsammans med Rory McIlroy och hade även han en tung inledning. TRe raka birdies på sluthålen räddade upp scoren ochhan gick på par tredje ronden.

Kampen om Race to Dubai ser nu ut att stå mellan Henrik Stenson och Alex Norén, en helsvensk kamp, eftersom Danny Willett tappat rejält. Rory McIlroy har fortfarande en avlägsen segerchans men då måste Stenson hamna utanför topp 45 vilket inte ser sannolikt ut.

– Det är Alex och jag som gör upp om det men jag kan bara spela så bra jag kan i morgon och kan inte påverka vad andra gör. Om Alex blir två måste jag vara topp åtta och då får jag föröska säkerställa det. Vinner han så har jag ju en ganska bra bit upp till topp två men vi får ta det som det kommer, sa Stenson efter sin 70-rond.

I ledningen efter tre ronder finns fransmannen Victor Dubuisson på 13 under par, ett slag före Nicolas Colsaerts från Belgien och engelsmannen Matthew Fitzpatrick.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-11-19
TournyttAlexander NorenDanny WillettEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenMatthew FitzpatrickNicolas ColsaertsRace to DubaiRikard KarlbergRory McIlroyTournyttVictor Dubuisson
Scroll to Top