DP World Tour Championship – Day One

Tournytt

Strulig inledning för Stenson

"Dagen var väldigt medioker"

Text: Martin Strömberg • 2016-11-17 Uppdaterad 2016-11-17
Strulig inledning för Stenson

Det var upplagt för stor svenskfest med två svenskar i slutbollarna av Europatourfinalen.

Festen kom dock av sig en smula och tillsammans gjorde Race to Dubai-ledaren Henrik Stenson och trean Alex Norén ynka tre birdies.

– Dagen var väldigt medioker. Jag hamnade mycket mellan klubbor på inspelen och fick inte i någon längre putt på hela varvet, summerar Henrik Stenson sin inledning för Svensk Golf.

Den enda birdien för Henriks del kom när han tvåputtade en bra eaglemöjlighet på sjuan. Starten för slutbollarna blev lite försenad då både danske Thorbjörn Olesen och sydafrikanen Branden Grace fick tillkalla domare på första hålet.

Att sedan Stenson och Willett tappade på bollen framför gjord ett de snabbt fick domarsällskap. Och det hängde sedan i och präglade resten av ronden.

Något som Viasats kommentatorer också uppmärksammade.

– Vi tappade sex, sju minuter i början och sedan var vi under monitoring därefter. Så länge du går framåt så får du fortsätta utan att vara på klockan. Jag förstår att man måste prata om någonting då spelet inte var så mycket att prata om, säger Stenson, som ändå slutade på par.

 

 

Strulig inledning för Stenson

Alex Norén var ett slag bättre och hade också lite fler vettiga birdiechanser. Men puttningen var inte riktigt där den varit den senaste tiden. Utan att putta dåligt på något vis hade Norén svårt att hitta kombinationen fart och höjd.

– Allting känns bra och under par idag känns inte som fy skam. Greenerna är svårlästa och jag hade lite problem med att hitta rätt hastighet, sa Alex efter ronden.

Rikard Karlberg inledde med en rond på par precis som Stenson medan Joakim Lagergren gick två över par.

I ledningen efter första dagen finns engelsmannen Lee Westwood, som gick sex under par.

Han är ett slag före belgaren Nicolas Colsaerts och fransmannen Julien Quesne.

Ställningen 



Text: Martin Strömberg • 2016-11-17
TournyttAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenLee WestwoodRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top