Tournytt

Sylvass avslutning ger Stenson hopp

Stenson trivs på sluthålen i Sun City

Martin Strömberg • 2016-11-12

Det drar ihop sig i Nedbank Challenge och vi har två svenskar strax bakom täten.

Alex Norén ledde inför tredje ronden men fick en ganska kämpig dag på Gary Player CC. Det kom en dubbelbogey redan på trean och sedan blev det mycket kamp och Norén gav inte sig själv särskilt många bra chanser. Ronden slutade på 75 slag och Alex föll tillbaks till en delad fjärdeplats.

Henrik Stenson spelade periodvis riktigt fin golf tredje ronden och inledde med att slå i en åttametersputt för birdie på ettan. Sedan blev det en del blandade verksamheter men avslutningen blev sylvass med två birdies på 17:e och 18:e, två av de svårare hålen på banan. Under de tre första ronderna är Stenson fyra under på de två sluthålen.

– Det var ännu en tuff dag med starka vindar som alltid virvlar runt. Mitt långa spel har inte varit bra hittills den här veckan men jag har kämpat på och är nöjd med mitt tålamod. Vi ska försöka avsluta i stil i morgon, sa Stenson efter ronden.

Totalt 69 slag tredje dagen innebär en delad sjätteplats för Stenson.

I toppen finns 21-årige sydkoreanen Jeunghun Wang som spelade fantastiskt på lördagen. Hans 64:a kunde faktiskt ha varit ännu bättre och i de luriga vindarna och med de tuffa flaggplaceringarna är det en världsrond.

Wang är elva under par och leder med tre för Louis Oosthuizen, som spelade bra men puttade ojämnt.

Mer info följer.

Ställningen

Se Stensons avslutande birdies nedan

Scroll to Top