European Tour Qualifying School Final Stage – Day Five

Tournytt

Kinhult har bytt utrustning – för andra gången i år

Inför ET-debuten skrev Marcus Kinhult på för Nike. Men efter företagets beslut att inte göra mer utrustning får han nu välja vilken utrustning han vill, vilket 20-åringen utnyttjar.

Jesper Johansson • 2016-11-11

Marcus Kinhult bytte inför säsongen till Nike-utrustning. Nu, när företaget beslutat att lägga ned sin tillverkning av utrustning, är det fritt fram att experimentera med andra tillverkare – vilket 20-åringen planerar att göra.

Men det första han gjorde var att gå tillbaka till sin Ping-utrustning.

– Ja, sedan en månad tillbaka är det bara mina gamla Ping-grejer i bagen. Det är klubbor jag trivs med och något jag spelat med tidigare. Men jag ska testa lite grejer nu under vintern, säger Kinhult.

Under hösten har väldigt många Nikesponsrade spelare valt att spela med TaylorMades M2-driver. Det började med att Brooks Koepka använde sig av den i Ryder Cup. 

Sedan har spelare som Rory McIlroy, Thorbjörn Olesen och Paul Casey tagit efter.

Möjligtvis kommer även Marcus Kinhult använda sig av klubban.

– Jag ska testa M2:an nu under vintern. Den ska vara både lång och rak. Men jag har spelat med en Ping-driver under en lång tid så det kan vara så att jag har kvar den.

Är det något annat du kommer att testa?

– Jag kanske testar Pings nya wedgar. Men det viktigaste är att det jag har fungerar och att jag känner mig bekväm med det. Så länge det inte kommer någon ny bomb som M2 låter jag det gärna vara.

Vad var svårast att byta ut i bagen inför säsongen?

– Klubborna gick ganska snabbt att hitta rätt med. Det var ingen större skillnad då jag gjorde de väldigt lika mina gamla Ping-klubbor.

– Men att byta bollen var svårare. Jag bytte från en Titleist ProV1x till Nike RZN Platinum. Jag var absolut nöjd med den, men den betedde sig lite annorlunda jämfört med min gamla boll.

På vilket sätt?

– Den gick längre, högre och rakare. Vilket såklart är bra, men det var en omställning att spela med mindre skruv. Så jag har nu bytt tillbaka till min Titleist-boll, säger Kinhult.

Scroll to Top