Nedbank Golf Challenge – Day One

Tournytt

Bra svenskstart i Sun City

Stenson och Norén ett slag från täten

Text: Martin Strömberg • 2016-11-10 Uppdaterad 2016-11-10

Näst sista tävlingen av årets ET-säsong inleddes under torsdagen i Sun City.

Vi har två svenskar bland de fem främsta på Race to Dubai och båda visade att formen är god inför de sista två tävlingarna.

Henrik Stenson har ju chansen att avgöra Race to Dubai redan den här veckan.

Ingen i fältet klarade av att ta sig runt Gary Player CC utan att tappa slag och både Stenson och Norén gjorde fem birdies och två bogeys i sina ronder på 69 slag.

– Jag är nöjd. Det är en ganska tuff, knepig bana men om du är bra från tee så finns det bra chanser, berättar Alex för Svensk Golf.

Stenson inledde lite långsamt första nio men två raka birdies på åttan och nian fick igång maskineriet och tre raka birdies från hål 15-17 gav tre under för ronden och en skönare känsla efter ronden.

– Jag spelade ganska visset första nio men styrde upp med två birdies på åtta och nian. Jag träffade bollen bättre sista nio och är riktigt nöjd med avslutningen. Det var ganska trixigt i vinden, säger Stenson till Svensk Golf.

Den svenska toppduon delar fjärdeplatsen efter första dagen.

Också Rikard Karlberg och David Lingmerth tog sig in under par. Båda sköt 71 slag och Lingmerth var länge på väg mot en riktigt bra score men en dubbel på 15:e och en avslutande bvogey på sista hålet gav till slut en rond ett under par.

I ledningen finns en trio bestående av engelsmannen Ross Fisher, chilenaren Felipe Aguilar och sydkoreanen Jeung-Hun Wang, alla på fyra under par.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-11-10
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthEuropean TourFelipe AguilarHenrik StensonJeunghun WangRikard KarlbergRoss FisherTournytt
Scroll to Top