Lyoness Open – Day Four

Tournytt

Efter ET-missen: Så blir Marcus Kinhults säsong 2017

Marcus Kinhult missade kvalet till kommande säsong på European Tour. Men det är inte något han är helt bedrövad över. Tvärtom menar han att det kan vara bra för hans karriär.

Text: Jesper Johansson • 2016-11-08 Uppdaterad 2016-11-08

Marcus Kinhult har haft ett lärorikt år på European Tour och Challenge Tour. Men efter att inte ha lyckats kvala sig till en förlängning av ET-kortet är det CT som gäller kommande säsong. Det är något som Skaftö-sonen ser fram emot.

– Ja, det är väl lite blandade känslor. Det är klart att jag spelade det här kvalet och gjorde allt jag kunde för att gå vidare. Det var målet, men så blev det inte, säger Marcus Kinhult till svenskgolf.se/wp

– Samtidigt känner jag att jag är tillfreds med situationen som är inför kommande säsong.

I och med det missade European Tour-kvalet blir det Challenge Tour och några gästspel på Europas största tour under kommande säsong.

– I det långa perspektivet kan det vara det bästa för min utveckling och mitt spel. Jag försöker se det positiva med det.

 

En tid framöver kommer Kinhult vara hemma i Sverige och trots att han nu är van med Medelhavets temperaturer är det något han ser fram emot.

– Jag är inte trött på att tävla och spela golf. Men det första jag kommer göra när jag kommer hem är i-n-t-e att titta på golf, om vi säger så.

I mellandagarna ser flyttlasset ut att gå mot Spanien och inleda kommande säsong. En säsong Marcus Kinhult tror sig kommer göra bättre i och med all erfarenhet han samlat in under året.

– Det har varit ett häftigt år. Det har hänt extremt mycket och jag har fått många nya intryck. Det har varit mycket att ta in. Det är svårt att vara objektiv så här direkt efter, men när jag får sätta mig och sammanfatta säsongen är det mycket jag har lärt mig, säger 20-åringen.


Text: Jesper Johansson • 2016-11-08
TournyttChallenge TourEuropean TourMarcus Kinhult
Scroll to Top