Fatima Bint Mubarak Ladies Open – Day Two

Tournytt

“Isdrottningen” i fortsatt ledning

"Hela Island håller på mig och min telefon exploderade av meddelanden igår"

Text: Martin Strömberg • 2016-11-03 Uppdaterad 2016-11-03

Det är fortsatt isländskt i toppen av damernas historiska Europatourtävling i Abu Dhabi. Olafia Kristinsdottir visade inga tecken på nervositet under andra dagen och följde upp första dagen 65 slag med en 66:a på torsdagen.

– Det är jag själv som bestämmer vad jag låter påverka mig och jag hade samma plan som igår utan att låta mig pressas. Jag var inte nervös och jag blev överraskad igår och det var kul att känna att hela Island håller på mig och min telefon exploderade av meddelanden, berättade den 24-åriga isländskan för tourens hemsida.

Tre slag bakom sig har Kristinsdottir en rutinerad trio bestående av Georgia Hall, Gwladys Nocera och Beth Allen, alla på tio under par. Allen jagar ledande kinesiskan Shanshan Feng på Order of Merit men amerikanskan tröttnade sista nio hålen.

– Jag tror att jag fortfarande har lite jetlagg och jag var uppe tidigt i morse och tittade på baseball. Förhoppningsvis är jag piggare i morgon.

Bästa svenska efter halva tävlingen är Jessica Karlsson som efter två raka 69:or är delad 14:e, sju slag bakom isländskan.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-11-03
TournyttBeth AllenGeorgia HallGwladys NoceraJessica KarlssonLadies European TourOlafia KristinsdottirTournytt
Scroll to Top