Tournytt

Rory McIlroy vill ändra Ryder Cup-reglerna

Forne världsettan Rory McIlroy menar att uttagningsprocessen till Ryder Cup är orättvis och att Europa hade haft ett bättre lag om reglerna ändrats.

Jesper Johansson • 2016-11-02

Rory McIlroy vill se en regelförändring i urvalsprocessen till Ryder Cup. 

För att få delta i Europas Ryder Cup-lag måste en spelare nämligen vara medlem på European Tour. I och med det kunde inte Paul Casey delta i tävlingen – då han inför säsongen 2016 valde att endast spela på PGA Tour.

Därför fick vi inte se den 13:e bästa spelaren i världen representera Europa.

En liknande exkludering innebar att skotten Russell Knox inte fick vara med i Europas lag.

När han vann WGC-HSBC Champions förra hösten var han inte medlem på European Tour och fick därför inte poängen tillgodoräknade, trots att han senare blev medlem på touren fick han inte poängen retroaktivt.

Det gjorde att Matthew Fitzpatrick fick hans plats i laget.

De här reglerna vill världstrean Rory McIlroy ändra på.

I podcasten No Laying Up pratar han om hur lagen borde tas ut.

– Jag tycker att det ska vara de tolv bästa spelarna från Europa mot de tolv bästa från USA. Enligt mig borde det inte ha att göra med vilken tour man spelar på, säger han i podcasten.

– Att inte ha en spelare som Paul Casey, som hade kanske den bästa formen av alla spelare, med i laget skadade oss på Hazeltine.

Nordirländaren menar också att Davis Love III:s, USA:s kapten, val att inte ta ut världssjuan Bubba Watson i laget gjorde honom lite obekväm.

– Jag vet att det är spännande med kaptenernas wildcards och att det finns ett kval till tävlingen, men om man ska se det som mest rättvist borde de tolv bästa spelarna från de två lagen mötas. Så tycker jag att det ska vara.

USA vann årets Ryder Cup med 17–11.

Scroll to Top