The Masters – Final Round

Tournytt

Flera stjärnor drar sig ur Turkiet-tävlingen

Stjärnfallet från Turkish Airlines Open fortsätter. Rory McIlroy och Patrick Reed drar sig ur tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-31 Uppdaterad 2016-10-31

Rory McIlroy meddelade förra veckan att han inte kommer att spela Turkish Airlines Open som 3-6 november inleder European Tours Finals Series.

Anledningen till att han dragit sig ur tävlingen ska vara säkerhetsskäl. En raketattack tio mil från spelplatsen i Belek har väckt frågor om hur säkert det är att spela tävlingen.

– Jag tycker det är uppenbart varför jag drar mig ur, säger McIlroy enligt Golf.com.

I och med att nordirländaren inte kommer till start i Turkiet minskar hans chanser att vinna Race to Dubai rejält. McIlroy, som är rankad trea, ligger långt bakom Danny Willett och Henrik Stenson.

– Jag tog beslutet att inte åka till Turkiet. De andra kan få slåss om den segern. Om jag har en liten chans när det är dags för finalen i Dubai, så är det bra, säger Rory McIlroy.

– Om inte – de som ligger före mig har båda vunnit varsin major den här säsongen. De har spelat väldigt bra i år, så det är okej att de vinner, säger Rory McIlroy.

Rory McIlroy vann PGA Tours FedExCup tidigare i höst och har vunnit Race to Dubai vid tre tillfällen de senaste fyra åren. Det var något som underlättade beslutet att inte åka till Turkiet.

– Jag kunde sova betydligt mycket bättre när jag beslutat att inte delta i tävlingen. Att jag vunnit tävlingen förut och att jag vann FedExCup tidigare i år gjorde beslutet lite lättare.

Inte heller Patrick Reed och Tiger Woods kommer till start.

Henrik Stenson har också meddelat att han inte spelar i Turkiet: 

– Jag har sett att ET haft flera samtal om Turkiet. Man ska inte utsätta sig för mer potentiella faror och bekymmer än vad man behöver, men jag är inte den som brukar hoppa av på grund av de anledningarna. Jag är inte så orolig. Det här handlar om att jag inte vill ligga ute en månad i rad, sa han till svenskgolf.se/wp.


Text: Jesper Johansson • 2016-10-31
TournyttEuropean TourHenrik StensonPatrick ReedPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top