WGC – HSBC Champions-Final Round

Tournytt

Stenson upp i topp på Race to Dubai-listan

Slutade delad tvåa i HSBC Champions

Text: Martin Strömberg • 2016-10-30

Med sista dagens bästa score (tillsammans med Fitzpatrick) seglade Henrik Stenson hela vägen upp till en andraplats på Sheshan International.

Hans bogeyfria 65:a kröntes med en skön birdie från bakkanten av green på sista hålet, en birdie som tog honom upp till den delade andraplatsen och som också gav honom en hel del sköna pengar i toppen av Race to Dubai. En lista han nu toppar inför de sista tre tävlingarna på Europatouren den här säsongen.

– Det var en skön trend resultatmässigt hela veckan och jag puttade bra hela vägen. Jag slog många bra slag under helgen även om det finns mer att hämta totalt sett, summerar Henrik för Svensk Golf.

 

 

Kampen om segern blev aldrig någon kamp. Japanen Hideki Matsuyama spelade alldeles för bra den här veckan och var hela sju slag före Stenson. Matsuyama avslutade med 66 slag utan bogeys och var egentligen aldrig hotad.

– Han spelade ju väldigt bra och stabilt och han släppte ju aldrig in någon i matchen. Så det var ju gott att dela andraplatsen och gå förbi Danny i Race to Dubai. Han spelar ju nästa vecka så det kanske blir att jaga vidare i Sun City om två veckor och i Dubai. Men vi ligger ju bra till för stunden.

Efter tävlingen i Kina flyger Henrik hem till USA och han flyger söndag kväll från Shanghai och landar söndag förmiddag i Los Angeles.

– Sedan blir det 24 timmars flyg till Sydafrika nästa söndag igen.

Alex Norén befäste sin fjärdeplats på Race to Dubai genom att sluta delad tolva. Alex avslutade med 68 slag och klättrade sex placeringar under slutronden.

Tredje svensken, Rikard Karlberg, som ledde efter första ronden slutade på delad 19:e plats efter en avslutningsrond på par.

Slutställning

 

Stenson upp i topp på Race to Dubai-listan

Text: Martin Strömberg • 2016-10-30
TournyttAlexander NorenDanny WillettEuropean TourHenrik StensonHideki MatsuyamaPGA TourRikard KarlbergTournyttWGC
Scroll to Top