Tournytt

Stenson jobbar sig uppåt i geggigt Kina

"Det är tufft att få igång maskinen"

Av Martin Strömberg • 2016-10-28

De tre svenskarna ligger tätt intill varandra i resultatlistan efter andra dagen på Sheshan International i Shanghai. Alla tappade något under andra ronden men har fortfarande gett sig själva bra chanser til fina placeringar på söndag.

Henrik Stenson var bäst av de blågula med en 71-rond och med sina fyra under totalt är han delad 18:e inför tredje ronden.

– Vi försöker men det är tufft att få igång maskinen i duggregn, vind och geggiga förhållanden, förklarar han för Svensk Golf från Shanghai.

Banan spelas extremt mjuk efter allt regn och bollen flyger inte särskilt långt i de småkyliga förhållandena. Stenson själv är mest nöjd med spelet på greenerna så här långt.

– Jag har puttat bra men det långa spelet har väl varit sådär. Jag ska försöka knapra in något slag eller två i morgon.

Ledaren efter första dagen Rikard Karlberg inledde andra dagen bra med två birdies på sina första nio. Men sedan kom Karlberg in i en tung bogeytrall och landade till sist på 75 slag för dagen. Han är ändå bästa svensk på fem under totalt och delad 13:e plats.

Alex Norén delar 18:e platsen med Stenson efter en rond på par andra dagen. Två birdies och två bogeys i ett ganska händelsfattigt scorekort vittnar om stabilt spel utan särskilt bra utdelning på och runt greenerna för Alex.

I ledningen inför helgen finns japanen Hideki Matsuyama som sköt dagens lägsta score med 65 slag. Med sina 13 under par är han tre före titelförsvararen Russell Knox från Skottland och amerikanen Bill Haas.

Bland de jagande finns också nordirländaren Rory McIlroy, som var full av självförtroende efter sin 66:a.

– Sex slag är ingenting på 36 hål. Jag har plockat in sex slag på en rond tidigare och även om det blir tufft så har jag stora förhoppningar inför helgen, sa han efter ronden.

Ställningen

Se Stensons lim på 16:e här nedanför.

Scroll to Top