WGC – HSBC Champions: Previews

Tournytt

Stenson om knäet och formen inför comebacken

Efter en liten off-season är Henrik Stenson tillbaka på touren för att spela årets tre sista tävlingar. Hur mår knäet? Hur är formen?

Text: CM Hellsten • 2016-10-24

På söndagen flög Henrik Stenson från hemmet i Orlando, Florida, till kinesiska Shanghai där han landade under måndagseftermiddagen.

I Kina väntar WGC-HSBC Champions 27-30 oktober.

Det blir världsfemmans första individuella tävling sedan Deutsche Bank Championship 5 september.

Senast Henrik Stenson befann sig på tävlingsarenan var Ryder Cup i Minnesota sista helgen i september.

I samband med World Golf Championships-evenemanget inleder Henrik Stenson slutfasen på en sagolik säsong som inkluderar majortriumfen på Royal Troon, OS-silvret i Rio de Janeiro och ytterligare en ET-seger.

svenskgolf.se/wp ringde upp Henrik Stenson för att kolla hans status.

Hur är det med knäet?

– Det sköter sig bra tycker jag. Det mäktade med rehabträning, cykling och kondition innan Ryder Cup och väl där spelade jag alla fem varven och besvärades inte av knäet någonting. Så det var väldigt positivt. Det kommer säkert bråka vid något tillfälle eller två, men min förhoppning är att med bra stabilitet och styrka så ska jag inte behöva göra fler ingrepp.

Stenson om knäet och formen inför comebacken
Henrik Stenson på sjuksängen efter knäoperationen.

 

Efter Ryder Cup på Hazeltine väntade två veckors ledighet hemma i Florida där familjen prioriterades före klubborna.

När golfträningen väl återupptogs hade Henrik Stenson fått en ny golfbil som håller majorklass.

– Det blev nästan en liten off-season för mig – ett antal veckor på hemmaplan med lite lugnare takt, vilket har varit skönt. Nu hoppas jag att vi har laddat batterierna och har något att ge under slutet av Race to Dubai. Det är tre tävlingar kvar för min del, efter WGC tar jag en vecka ledigt före Sydafrika och Dubai.

Det blir alltså inget spel i Turkish Airlines Open för Henrik Stenson. Tävlingen är den första på European Tour Final Series. En raketattack tio mil från spelplatsen i Belek har väckt frågor om hur säkert det är att spela tävlingen.

– Jag har sett att ET haft flera samtal om Turkiet. Man ska inte utsätta sig för mer potentiella faror och bekymmer än vad man behöver, men jag är inte den som brukar hoppa av på grund av de anledningarna. Jag är inte så orolig. Det här handlar om att jag inte vill ligga ute en månad i rad.

 

Och hur är formen inför WGC?

– Den känns ju okej och jag gillar banan Sheshan International. Jag har varit femma som bäst om jag minns rätt så det hade varit kul att kunna sätta sig i läge igen. Jag hoppas att spelet håller för att kunna vara med och tugga lite.

Hur vill du blicka tillbaka på Ryder Cup?

– Personligen är jag nöjd, jag gjorde några riktigt bra matcher men fick väl inte med mig det antal poäng som jag hade hoppats på med tanke på spelet. Jag gjorde ett bättre Ryder Cup än två av fem poäng. Men det beror ju på vilka man möter och om man har det där lilla flytet.

 

Ytterligare två svenskar finns med i Shanghai – Alex Norén och Rikard Karlberg. 


Text: CM Hellsten • 2016-10-24
TournyttEuropean TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top