Tournytt

Regerande mästaren i delad ledning

Förra året tog Justin Thomas hem sin första seger på PGA Tour när han vann CIMB Classic i Kuala Lumpur. Nu har han chansen igen.

Jesper Johansson • 2016-10-20

Det är svårt att tro att Justin Thomas bara har en seger på PGA Tour. Den unge amerikanen kom tolva i FedExCup som avslutades för några veckor sedan – dessutom slutade hann topp-10 sju gånger under föregående golfsäsong och topp-25 tio gånger. Imponerande.

Men första och enda gången han vunnit på PGA Tour var för ganska precis ett år sedan. Då vann han CIMB Classic i Malaysia, 26 (!) under par.

Då inedde han med en 68-rond. Det är fyra slag sämre än vad han inlett årets tävling med.

Amerikanen är åtta under par efter torsdagens runda och är därmed i delad ledning.

– Det var en bra dag. Jag spelade bra med mina wedgar och tog vara på mina chanser. Jag utnyttjade de första tre par 5-hålen på ett bra sätt och spelade väldigt solid golf, sa han till PGA Tour.com.

– Jag spelar bra just nu. Det är första gången jag får chansen att försvara en titel och det är verkligen roligt. Det är kul att vara tillbaka här där folk vet vem jag är. Förhoppningsvis är det något jag får uppleva mer av i framtiden.

Så här såg det ut när under rundan han gjorde nio birdies, en bogey och resten par:

 

Davd Lingmerth är ende svensk med i tävlingen. Han inledde med en 70-rond och är därmed delad 26 efter torsdagens spel i varma Malaysia.

Här är toppen av ledartavlan:

Regerande mästaren i delad ledning
Klicka på bilden för full storlek.
Scroll to Top