Tournytt

Alex Norén i stor ledning inför sista rundan

Ska i få se Alex Norén lyfta ytterligare en buckla i år? Efter tre rundor i British Masters är Haninge-sonen i stor ledning.

Av Jesper Johansson • 2016-10-15

Det går bra för Alex Norén i år. Han har redan vunnit vid två tillfällen på European Tour, Scottish Open och European Masters, dessutom har han kommit tvåa vid ett tillfälle.

Och nu ser han ut att kunna ta hem sin tredje seger.

Inför den avslutande rundan av årets British Masters leder Haninge-sonen med hela tre slag, –16.

Under lördagen gjorde svensken inte en enda bogey, sex birdies och resten par. Läckrast av alla ringar på scorekortet var den som skrevs in efter det 18:e hålet. Alex Norén lyckades nämligen sänka en 13,5 meter lång birdieputt.

– Det var en otrolig känsla på 18:e greenen då jag tyckte att det var en riktigt svår putt, och man kan med enkelhet treputta därifrån och lämna banan med en lite bitter smak i munnen. Men nu känns det jättebra. Jag har treputtat därifrån många gånger, så ibland har man lite tur, sa Alex Norén efter rundan.


Svensken sa också att han inte tagit hem segern i förskott, även om han leder med tre slag inför den avslutande rundan.

– Jag vet från egna erfarenheter att det inte är lätt att hålla en ledning. Vem som helst kan komma bakifrån och gå åtta under par. Man vet aldrig.

– Jag försöker bara jobba vidare med det jag tränar på med min coach och min caddie och lyckas jag, så gör jag, om inte – så går vi vidare, sa Norén.

Här är topp–20:

 

Alex Norén i stor ledning inför sista rundan
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Som ni kan se på bilden ovan är det flera svenskar som storspelar i Watford, England. Peter Hanson är delad trea och kommer spela i ledarboll tillsammans med Alex Norén. 

Även Pelle Edberg och Joakim Lagergren spelar fin golf och kan närma sig toppen under söndagen.

Här är alla svenskars resultat efter tre rundor:

Alex Norén i stor ledning inför sista rundan
Scroll to Top