5de45ec1cae24

Tournytt

Nu är det dags för Nordea Tours säsongsfinal

Säsongen lider mot sitt slut. I helgen ska både herrarnas och damernas Nordea Tour avgöras.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-12 Uppdaterad 2016-10-12

Det är dags för Nordea Tours säsongsfinal på Ljunghusens GK. De fem bästa spelarna på herrsidan vinner en plats på Challenge Tour till kommande säsong. Men en av de platserna är redan uppbokade. Mark F Haastrup har nämligen redan avgjort hela touren. De andra fyra platsena ser även de ut att vara upptagna, men lite kan förändras i den förväntade blåsiga tävlingen.

Totalt kommer 43 av de 45 bästa spelarna på herrsidan att starta tävlingen.

Även damernas tour ska avgöras på Ljunghusens GK. Där kommer stjärnskottet Jenny Haglund att vara med. Efter att ha studerat på college har hon nu påbörjat sin proffskarriär genom spel på Nordea Tour.

Och karriären kunde knappast starta bättre. Jenny Haglund vann Norrporten Ladies Open, kom tvåa i Norwegian Ladies Open och dessförinnan hann hon med en tredjeplats på Borås Ladies Open. Och senast vann hon Letas-tävlingen på Azorerna. I och med det är hon redan klar för Ladies European Tour till kommande säsong.

– Det är jättekul, det var dit jag ville. Tanken var att jag skulle kvala men så blir det inte, så nu får jag hösten och vintern på mig och förbereda mig inför nästa säsong. Bara hoppas det blir fler tävlingar på LET nästa år än det varit i år, säger hon i en intervju med Nordea Tour.


Text: Jesper Johansson • 2016-10-12
TournyttLjunghusens GKSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top