Wyndham Championship – Final Round

Tournytt

Tiger Woods drar sig ur veckans tävling

Den som väntar på något gott – väntar i en evighet. Tiger Woods har meddelat att han inte kommer starta i veckans Safeway Open.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-10 Uppdaterad 2016-10-10

Förra veckan meddelade Tiger Woods att han skulle spela veckans tävling. Han hade enligt rykten parats ihop med Phil Mickelson och allt lutade mot en riktig golffest i veckans Safeway Open.

Men så blir inte fallet. Tiger Woods har nu meddelat via sin hemsida att han inte är redo för en comeback.

– Efter en hel del soul searching och ärliga eftertankar, inser jag att jag inte är redo att spela på PGA Tour eller i Turkiet. Min hälsa är god, och jag känner mig stark, men mitt spel är svagt och inte på den nivå som krävs, säger han på sin hemsida.

I och med det missar han också tävlingen i Turkiet i början av november. Istället siktar han in sig på att göra comeback i sin egen tävling i december – Hero World Challenge.

– När jag meddelade att jag skulle spela Safeway Open hade jag alla intentioner att göra det, annars hade jag inte sagt så, säger Woods.

– Jag spenderade veckan med USA:s Ryder Cup-lag, en ära och erfarenhet som inspirerade mig ännu mer till att komma tillbaka och spela. Jag tränade flera dagar i Kalifornien, men efter många timmar visste jag att jag inte var redå att tävla igen med de bästa spelarna i världen.


Text: Jesper Johansson • 2016-10-10
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top