Tournytt

Orkanen Matthew stoppar Henrik Norlander från PGA Tour

Henrik Norlander var 923 dollar från PGA Tour och hoppades fixa kortet under tourfinalen. Nu ställs den in.

CM Hellsten • 2016-10-06

Orkanen Matthew har orsakat stor förödelse där den dragit fram och när ovädret närmade sig Florida valde delstatens guvernör Rick Scott att kalla in nationalgardet.

Samtidigt i Jacksonville pågick de sista förberedelserna inför Web.com Tour Championship på Atlantic Beach Country Club.

På onsdagen kom en order om att evakuera just det området.

– Det är förstås väldigt olyckligt att vi måste ställa in tourfinalen men spelarnas, fansens, personalens och funktionärernas säkerhet har alltid högsta prioritet, säger Web.com Tour–presidenten Bill Calfee.

Det är inte första tävlingen i USA som drabbas den här säsongen. I juli tvingades PGA Tour att ställa in The Greenbrier Classic efter ett fruktansvärt oväder.
 

När tourfinalen nu ställs in är det den aktuella rankingen som gäller och Henrik Norlander kan inte vara särskilt nöjd med orkanen Matthew.

Henrik Norlander var inför Web.com Tour Championship 29:a på rankingen som exkluderar topp-25 på penninglistan under huvudsäsongen.

Henrik Norlander var topp-25 inför deltävling nummer 3, men landar nu i stället 923 dollar kort om ett kort på PGA Tour nästa år.

Scroll to Top