2016 Ryder Cup – Previews

Tournytt

Europa kritiserar banan

Justin Rose och Rory McIlroy var inte nöjda med hur Ryder Cup-banan var uppsatt.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-03
Europa kritiserar banan

Att vara hemmalag har flera fördelar i Ryder Cup. Dels har man en fanatisk publik i ryggen, men man får också bestämma hur banan ska se ut.

Det var något som Davis LoveIII tog vara på. Han visste att de européeiska spelarna var rakare från tee, därför valde han att klippa ned rufferna på sidan om fairway.

Men det var inte allt han gjorde. Han såg också till att flaggplaceringarna var lätta. Att spelarna skulle kunna gå för dem.

– Den här banan kan vara hur tuff som helst. Det är inget snack om saken, säger Justin Rose.

– Men under söndagen, om jag ska vara ärlig, tyckte jag att den var svagt uppsatt. Det var en bana för amatörer med flaggorna mitt på green.

Engelsmannen fortsätter:

– Jag menar, flaggan på hål 17 var verkligen mitt på, jag skojar inte. Det var en järn-9 för att limma inspelet. Så med en match på spel, då vill man ha en flaggplacering som är lite mer utmanande.

– Så var det även på hål 18. Slog man en bra drive hade man en wedge kvar till green.

Och det var inte bara Justin Rose som var missnöjd med hur banan var uppsatt. Även Rory McIlory kritiserade den. Nordirländaren menar att han och Andy Sullivan skulle ha vunnit sin foursome-match under fredagen om banan hade varit tuffare, med tanke på att Rickie Fowler och Phil Mickelson var svaga från tee.

– Dåliga utslag straffades inte så mycket som de borde ha gjort.

Samtidigt säger McIlroy att det är en del av Ryder Cup – att man ska ha hemmafördel.

–Det är bara hemmafördel. Så kan man göra – det här är vad Ryder Cup handlar om. Finns det något man kan göra för att få en fördel som hemmalag, så gör du det, säger han.

 

 


Text: Jesper Johansson • 2016-10-03
TournyttJustin RoseRory McIlroyRyder CupTournytt
Scroll to Top