Evian Championship Golf – Day Two

Tournytt

Nordqvist topp-20 efter två rundor

Det är bara två europeiska spelare topp-20 av Evian Championship. Anna Nordqvist är en av dem.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-16
Nordqvist topp-20 efter två rundor

Anna Nordqvist hade en bra fredagsrunda av Evian Championship. Efter att ha gått på par första dagen gick svenska OS-stjärnan tre under par på fredagen.

I och med det är svenskan delad 17, tre under par.

Bara en annan europé är topp-20. Spanjorskan Carlota Ciganda är nämligen ytterligare ett slag under par.

Men för att ha något med segern att göra krävs det en riktigt bra lördagsrunda från Anna Nordqvist. Leder gör nämligen In Gee Chun, 13 under par.

– Jag gillar att spela under press. Det är då jag spelar som bäst och jag njuter verkligen av det, sa Chun till LPGA.com efter rundan.

Chun, som vann US Womens Open 2015, menar att det inte är en lätt bana som tävlingen spelas på, trots att hon alltså är 13 under par efter två varv.

– Det finns inga enkla slag här. Utslag, puttning, inspel, allt. Så nu har jag lite huvudvärk. Men jag gillar tuffa banor, jag gillar utmaningen.

Här är ledartavlan:

Nordqvist topp-20 efter två rundor

Av de svenska spelarna klarade även Pernilla Lindberg cutten. Efter att ha gjort en strålande 70-runda är svenskan ett över par och därmed på rätt sida kvalgränsen.

De andra två svenskorna, Julia Engström och Caroline Hedwall, får dessvärre bege sig hemåt efter två varv.Text: Jesper Johansson • 2016-09-16
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallEvian ChampionshipIn Gee ChunJulia EngströmLadies European TourLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top