Italian Open – Day Two

Tournytt

Kraftigt oväder stör i Italien

Det är ett riktigt otäckt väder över norra Italien. Spöregn och risk för åska gör att Italian Open är kraftigt försenad.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-16

Vädret är inte på golfarnas sida när Italian Open ska avgöras i Milano. I går var det nästan fem timmars försening och i dag var det ännu värre.

De spelare som knappt hann ut i går har dock spelat en hel del golf i dag. Samtidigt har flera, bland annat ledaren efter första rundan Rikard Karlberg, inte ens slagit ut på det andra varvet.

I ledningen, efter 13 hål av det andra varvet, är engelsmannen Chris Paisley. Han leder med ett slag över regerande US Masters-vinnaren Danny Willett.

– Det känns bra. Jag har inte haft den bästa säsongen hittills, så det känns bra att äntligen spela lite bra golf. Jag räddade väldigt många par under den första rundan, och i dag började jag slå bollen riktigt bra och slå bra med järnen. Så jag var lite besviken när tävlingsarrangörerna kallade in oss på grund av vädret, sa Paisley till European Tours hemsida efter rundan.

Samtidigt menar han att vädret är något som påverkar alla, ingen kommer undan.

– Man får gå ut och göra sitt bästa och försöka hålla fokus. Det gäller att hålla energinivån uppe, vilket inte alltid är så lätt.

Här är den haltande ledartavlan:

Kraftigt oväder stör i Italien
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.Text: Jesper Johansson • 2016-09-16
TournyttDanny WillettEuropean TourRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top