Italian Open – Day One

Tournytt

Svenske regerande mästaren leder igen

Rikard Karlberg tog hem segern i Italian Open förra säsongen. Nu har han satt sig i position för att göra det igen.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-15 Uppdaterad 2016-09-15

Efter en nästan fem timmar lång försening startade äntligen Italian Open under torsdagen. Regerande mästare är svenske Rikard Karlberg, och vilken smakstart han fick i årets upplaga av tävlingen.

Efter fem hål var Karlberg tre under par och efter det rullade spelet på – fram till hål åtta, svenskens 17:e hål för dagen.

Där kom dagens enda bogey, men det vägdes å andra sidan upp hålet efter då Rikard Karlberg gjorde en eagle.

– Jag höll mig lugn även fast det var en lång dag. Jag tog ett slag i taget och lyckades göra bra ifrån mig, sa Karlberg till European Tours hemsida efter rundan.

– Det blir inte bättre än så här. Jag spelade väldigt bra. Jag har haft en period där jag gjort för mycket bogeys och haft svårt att få igång golfen. Men vi lyckades med det i dag och gick sju under par.

I och med den fina 64-rundan leder svensken med ett slag över hemmahoppet Francesco Molinari.

Ytterligare ett slag bakom hittar vi en annan blågul spelare.

Robert Karlsson har börjat med en stabil 66-runda, fem under par.


 

Här är ledartavlan:

 

Svenske regerande mästaren leder igen
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

På grund av det långa regnuppehållet är det många spelare som inte ens kommit ut på banan under dagen, och många av de bästa spelarna har knappt spelat något alls. 

Bland annat har Ryder Cup-klara Danny Willett, Martin Kaymer och Matthew Fitzpatrick bara spelat ett hål. Alla började med en birdie.Text: Jesper Johansson • 2016-09-15
TournyttDanny WillettEuropean TourFrancesco MolinariMartin KaymerMatthew FitzpatrickRikard KarlbergRobert KarlssonTournytt
Scroll to Top