Pernilla Lindberg of Sweden

Tournytt

Lindberg hoppas att allt ska falla på plats

Pernilla Lindberg gör i veckan sin fjärde start i majortävlingen Evian Championship. Och nu hoppas svenskan att spelet ska falla på plats.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-14 Uppdaterad 2016-09-14
Lindberg hoppas att allt ska falla på plats

Pernilla Lindberg är en av fyra svenskor som deltar i veckans major, de övriga är Julia Engström, Caroline Hedwall och Anna Nordqvist.

Evian Championship spelas på vackra Evian Golf Resort Club i östra Frankrike.

Efter en tid med något dalande form hoppas nu OS-deltagaren Pernilla Lindberg att bitarna ska falla på plats till årets sista major.

– Jag har inte alls fått de resultat jag velat nu på slutet. Men det känns som att det jag jobbat på är bra och att spelet är på rätt väg. Nu hoppas jag att allt ska falla på plats den här veckan.

Svenskan, som till vardags spelar på LPGA Tour, landade i Frankrike under måndagen och har sedan dess testat banan som allt ska avgöras på:

– Banan är sig lik från tidigare år. Den har en lite speciell karaktär, det är sällan ett plant läge. Det är viktigt att vara bra med från tee för att hålla sig på fairway för att sedan vara på rätt del av green, säger Lindberg.

Vad har du för förväntningar?

– Det här är en major som jag känner att jag haft hyfsat många bra och jämna varv på, men inte riktigt fått ut en topplacering. Det gäller att ta en dag i taget och hoppas att jag får ihop fyra bra rundor, säger Pernilla Lindberg.


Text: Jesper Johansson • 2016-09-14
TournyttEvian ChampionshipLadies European TourLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top