Anna Nordqvist of Sweden

Tournytt

Nordqvist: ”Kroppen kändes helt död”

Efter en lång och intensiv säsong är det dags för säsongens femte och sista major. Anna Nordqvist är sliten – men på segerjakt.

Text: CM Hellsten • 2016-09-13 Uppdaterad 2016-09-13
Nordqvist: ”Kroppen kändes helt död”

Ladies European Tourtävlingen Evian har ingått på LPGA sedan 2000 men det var först 2013 som evenemanget uppgraderades och fick majorstatus.

Säsongens femte och sista major spelas på franska Evian Resort Golf Club som ligger förföriskt vackert vid Genevesjön.
Anna Nordqvist landade i Frankrike på söndagen.

Efter den olympiska turneringen i Rio de Janeiro 17–20 augusti flög den svenska världselvan direkt från Brasilien till Calgary för att spela Canadian Pacific Womens Open.

Besöket i Kanada sista helgen i augusti slutade med en delad femteplats.

– Sedan dess har jag haft två veckor ledigt. Jag höll inte i klubban första veckan och försökte ta det lugnt och återhämta mig hemma i Orlando efter en otroligt hektisk sommar. Förra veckan körde jag träning hemma i Florida så förhoppningsvis är kroppen piggare och formen fortfarande god, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Hur sliten är du just nu?

– Jag försöker pusha mig så gott det går men jag är väldigt sliten efter en tuff sommar. OS var en otroligt stor mental urladdning och det blev ännu tuffare när jag drog på mig en kraftig förkylning. Jag vet inte hur jag lyckades spela igenom tävlingen i Kanada veckan efter för kroppen kändes helt död men jag lyckades komma femma.

Nyligen bläddrade Anna Nordqvist igenom sin almanacka och konstaterade att det har varit en galen säsong:

– Jag insåg att jag i maj var på resande fot 29 dagar, i juni 30 dagar och juli 30 dagar. Det är tufft. Jag har försökt ta spelledigt men vissa veckor har jag behövt spela och flera av de största tävlingarna har legat tight.

Hur många tävlingar har du kvar på programmet efter Evian?

– Sju. Jag tar två veckor ledigt innan jag tävlar fyra veckor i rad i Taiwan, Sydkorea, Kina och Malaysia. Säsongen är slut i mitten av november. Jag försöker ta en tävling i taget och lyssna på kroppen och återhämta mig så gott som det går men jag ser fram emot ledigheten i vinter.

“Det skulle betyda mycket att vinna en major igen”

Först ska Anna Nordqvist göra ett nytt försök att erövra ännu en majortitel.

I US Open i somras var hon ytterst nära triumfens ögonblick men föll i särspel efter ett ödesdigert bunkerbesök.

– Det skulle betyda mycket att vinna en major igen och det skulle betyda ännu mer att få göra det på europeisk mark. Jag behöver sätta mig i slagläge och sedan hoppas jag nå hela vägen fram.

Fyra svenskor finns med i Evian Championship, förutom Anna Nordqvist även Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg och Julia Engström. 

Här är TV-tiderna. 


Text: CM Hellsten • 2016-09-13
TournyttAnna NordqvistEvian ChampionshipLadies European TourLPGA TourTournytt
Scroll to Top