Ricoh Women’s British Open – Day One

Tournytt

Julia Engströms tränare: ”Hon har stort spel i sig”

Julia Engström ska under torsdagen göra sin tredje majorstart – som 15-åring. Svenska supertalangens tränare tror att hon kan klara cutten även om resultat inte är anledningen till att hon deltar.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-13 Uppdaterad 2016-09-13
Julia Engströms tränare: ”Hon har stort spel i sig”

Thomas Lindström är Julia Engströms tränare på Ringenäs Golfklubb utanför Halmstad och han menar att adepten har haft en lärorik sommar.

Inte nog med att hon tidigt i somras vann Ladies British Amateur Championship, utan hon har också spelat Womens British Open och US Open.

Den här veckan gör hon sin tredje majorstart i Evian Championship, och Thomas Lindström tror att hon kan klara kvalgränsen.

Vad tror du om hennes chanser?

– Om hon får ihop spelet under två rundor kommer hon absolut kunna vara med och fightas om en plats till helgens spel. Hon är i bra form men är inte där för att jaga resultat utan det är erfarenheten som är det viktiga. Julia har stor golf i sig. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan göra när det väl sätter igång, säger Thomas Lindström.

Julia Engströms tränare menar att sommaren har varit lärorik för talangen och att hon har fått en större bild av vad som krävs för att spela på den absolut högsta nivån.

– Det har varit nyttigt för Julia att vara i den miljön. Sommaren har först och främst varit en erfarenhetsbank att jobba utifrån. Hon har sett hur det går till live, hur de beter sig i världstoppen.

 

Vad är det hon tagit med sig från tävlingarna?

– I vissa delar av spelet är hon inte alls långt ifrån och i vissa delar är hon det. Hon har fått spela banor som är uppsatta på ett sätt hon inte är van vid och det har gett en enorm bank av erfarenhet.

 

Vad kan man se att Julia behöver utveckla?

– Det jag såg när jag var med i US Open var att hon är inställd på det spel hon är van att spela. Hon är en väldigt aggressiv spelare men jag tror hon tog med sig att det går att vara nöjd med att sikta bredvid flaggan och komma nära utan att ta en stor risk. Och där tycker jag att hon har gått framåt. Hon hade en spelstrategi som lätt straffade sig på tuffa banor som i majors.

Julia Engströms tränare: ”Hon har stort spel i sig”
Julia Engström under Womens British Open. //Foto: Getty Images

Men Julia Engström har också, enligt Thomas Lindström, visat att hon är i eliten av en anledning. I många aspekter av spelet är 15-åringen minst lika bra som proffsen.

– Hon har ett långt spel som många gånger håller samma eller till och med bättre klass än de på touren. Hon har en trygghet i det långa spelet och hon kommer kunna bära frukt av det den dagen de andra delarna når upp till samma nivå.

För det är just på och runt greenerna som Julia Engström har en del att lära från proffsen, menar Lindström.

– Hon har upplevt att de har en betydligt högre nivå på puttningen än vad hon är van vid. Hon har märkt att det är vid puttning och närspel hon kan hitta slag.

 

Vad du kan lära dig av Julia Engströms sving? Kolla in här!


Text: Jesper Johansson • 2016-09-13
TournyttEvian ChampionshipJulia EngströmTournytt
Scroll to Top