5de465a7535d6

Tournytt

Då slår Lindberg och Nordqvist ut

Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg har en del jobb att göra under den tredje dagen av OS-golfen. Här är deras starttider.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-19 Uppdaterad 2016-08-19
Då slår Lindberg och Nordqvist ut

Pernilla Lindberg har haft en tuff start av OS-golfen och är fem över par efter två rundor. Hon kommer behöva spela enastående under de kommande två rundorna för att ha något med medaljerna att göra. 

Anna Nordqvist har också haft det tufft. Och även fast hon har ett bättre läge än Lindberg kommer också hon att behöva spela bra de kommande två rundorna. Hon är nio slag efter ledaren Inbee Park och kommer behöva gå väldigt lågt för att vara i topp i slutet av tävlingen.

Under tävlingens tredje runda har de dock chansen. De båda går ut tidigt, vilket har varit en fördel de tidigare dagarna då vinden inte har varit lika stark då som på eftermiddagen.

Pernilla Lindberg går ut vid 13.03 (svensk tid) och ungefär en timme senare, 14.14, slår Anna Nordqvist ut på den olympiska golfbanan.

Leder tävlingen gör Inbee Park, tio under par. Amerikanskan Stacy Lewis är dock bara ett slag efter. Ytterligare ett slag bakom ligger Charley Hull och världstrean Brooke Henderson.

 

”Det är ett brutalt spel”


”Skitslag” förstörde för Lindberg


Krönika: Ett spel som frustrerar


Text: Jesper Johansson • 2016-08-19
TournyttAnna NordqvistOlympiska spelenPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top