Genrebild: RUFF

Ruff fortsätter satsa – ny jätteanläggning norr om Stockholm

10 simulatorer i lyxförpackning. Nya simulatoranläggningen siktar både på mästerskap i long driving och att samtidigt vara en anläggning för vanliga golfare.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-26 Uppdaterad 2021-03-26

Ruff Indoor Golf fortsätter att etablera sig i Stockholm. Efter att ha satt upp en anläggning i Gävle, en i Frihamnen i Stockholm samt Steam Hotel i Västerås sedan i december har nu nästa spelplats för simulatorgolf öppnat.
I Infracity, i närheten av Väsby, har en jättelokal byggts om till en samlingsplats för både seriösa golfare som vill ha ut lite extra från sitt golfspelande och nybörjare som bara vill ha en trevlig stund.

620 kvadratmeter och 10 simulatorer finns nu att hyra för golfspelare och Wille Schauman, som är partner på Ruff Indoor Golf, säger att man fokuserat på kvalitet när den nya anläggningen byggts precis intill Scandic hotels lokaler.
– Det vi vill erbjuda är en premiumprodukt rakt igenom med väldigt stora ytor för varje simulator. Det finns simulatorer som känns trånga men vi vill ge en upplevelse över att man ska kunna svinga ut hur mycket man vill här. Därför är det brett och luftigt. Vi ville inte klämma in en extra simulator för att mjölka in lite extrapengar utan vi ville göra en så bra upplevelse för våra gäster som möjligt.

Dukarna är fem meter breda och tre meter hög. En annan anledning till de stora dukarna, utöver luftigheten, är drömmen om att kunna arrangera ett Europamästerskap.

Tanken är nämligen att man ska kunna bygga upp en läktare bakom simulatorerna och ta dit Europas längst slående spelare för att arrangera long driving-EM. Men då krävs det lite yta. Längre skaft än standard i händerna på redan storvuxna spelare i kombination med kraftiga svingar är inget man genomför i en för liten yta.

Intill simulatorerna finns Scandic Hotels bar och restaurang vilket gör att man enkelt kan äta ett mål mat till golfspelandet eller få något gott att dricka. Det var för en vecka sedan som anläggningen öppnade och med våren i antågande utanför de nyrenoverade lokalerna kunde kanske timingen vara lite bättre. Men Schauman meddelar att man hade detta i åtanke.
– Vi fattar ju att det inte är en optimal tid att öppna. Men vi får hoppas på en kall aprilmånad och eftersom vi har råd att öppna och etablera oss redan nu valde vi att göra det. Nu kan vi skapa bra relationer och samarbeten med närliggande klubbar och företag. Tanken var att öppna redan vecka 10 men coronasjukdom bland personalen och annat ställde till det.
– Vi tycker att det är värt att öppna det redan nu. Vi märker på vår anläggning i Frihamnen att många återkommer och är där för TrackMan-siffrorna. Det behovet kan ju finnas även i maj.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-26
SpelaGolfsverigeRuffWille Schauman
Rulla till toppen