Kalix Golfklubb står inför en upphandling. Foto: Kalix GK via Facebook

Goflsverige

Nu sker upphandlingen av svenska klubben

Hur blir det med Kalix Golfklubb egentligen? Ny upphandling inför nästa år startar nu, alldeles för sent, enligt Konkurrensverket.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-25

Sedan 1 juni 2019 drivs golfbanan i Kalix av Kalix Golfklubb. Detta enligt ett driftavtal med Kalix kommun.
Men avtalet går ut vid årsskiftet. Detta innebär att klubben ska upphandlas men på grund av att det sker så sent på året riskerar nu kommunen att få betala upphandlingsskadeavgift.

Konkurrensverket anser att en upphandling av driften borde skett tidigare och har därför ansökt hos förvaltningsrätten om att Kalix kommun ska dömas att betala upphandlingsskadeavgift på 400 000 kronor.
”Oavsett utfallet i förvaltningsdomstolen behöver Kalix kommun förbereda för att upphandla driften av Kalix golfbana” står det i politikernas beslutsunderlag, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Tommy Nilsson är kommunalråd i Kalix. Han säger till tidningen att de förra gången var i en position att avtalet var tvunget att skrivas på snabbt om det skulle bli någon golf i Kalix. Efter att de gjorde det ansåg Nilsson att de haft lite otur.
– Dels har de haft isbränna, dels har vi coronapandemin. De har inte haft en riktig chans att visa vad de kan göra, men de har ändå ökat antalet medlemmar i år. Jag hoppas de kan vara med i upphandlingen, säger Nilsson.

Om Kalix Golfklubb får fortsätta driva klubben återstår att se.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-25
SpelaGolfsverigeKalix GK
Scroll to Top