Tomelilla GK har börjat sitt arbete med en ny golfhall som också kommer innehålla två padelbanor. Foto: Klubben

Golfsverige

Svenska klubbens jättesatsning – kombinerad golf- och padelhall

Tomelilla kommer att bygga en hall för både golf och padel.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-06 Uppdaterad 2020-11-06

Tomelilla Golfklubbs medlemmar önskade sig padelbanor. Tanken var att det skulle byggas sådana med utomhus. Så kommer det dock inte bli. Istället blir det ännu bättre – på grund av ett . . . kontor.

De senaste åren har nämligen klubben hyrt en hall där deras pro, Joakim Johansson, har kunnat bedriva inomhusträning i golf under de kalla månaderna. Lokalen var perfekt för ändamålet men den har gjorts om till kontor vilket förstås gör den oduglig som golfhall.

Klubben stod då inför ett problem. Träningen på klubben har blivit allt mer populär och ett 50-tal medlemmar går i gruppträning på vinterhalvåret. Efter många turer fram och tillbaka hittade man en lösning för både padelbaneförfrågan och vinterträningen: En kombinerad inomhushall.
– Hallen kommer att bestå av två padelbanor, två lounger, simulatorgolf och golfhall. Själva golfhallen blir cirka 300 kvadratmeter stor och kommer att innehålla en stor ondulerad putt- och chippgreen samt utslagsplatser för fem personer, säger Kristian Hägglund, klubbchef, till Svensk Golf.

För alla fullvärdiga medlemmar kommer golfhallen kunna nyttjas gratis under de tider tränaren Johansson inte är där och nyttjar ytan. Andra golfare kommer också vara välkomna mot en liten avgift. Padelbanorna och simulatorerna får man hyra och som medlem får man vissa förmåner.
– Eftersom anläggningen också omfattar ett hotell med 32 bäddar ser vi helt nya möjligheter att erbjuda träningsläger. Det i kombination med den nya hallen som gör att man kan träna inomhus vid dåligt väder tror vi kommer locka många att lägga sina träningsläger här, säger Hägglund.

Bygget förväntas vara klart sommaren 2021. Priset: 8,5 miljoner kronor.
– Nämnas kan att Allmänna arvsfonden stöder padelprojektet med cirka 4 miljoner kronor, säger Hägglund.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-06
SpelaGolfsverigeTomelilla GK
Scroll to Top