Omberg bygger ut sin hotellverksamhet. Foto: Jacob Sjöman

Golfsverige

Resortens storsatsning – hotell för 35 miljoner

Omberg är mitt uppe i en byggnation av ett nytt hotell med 34 rum. Detta för att öka kapaciteten efter coronapandemin.

Text: Jesper Johansson • 2020-11-03

Trots corona och restriktioneran som följer har Ombergs Golf Resort valt att göra en storsatsning. Anläggningen kommer att bygga en fjärde hotellbyggnad. Till en kostnad på 30–35 miljoner kronor ska ännu fler kunna bo på banans område senast 2021.

Trots att många företag lidit av covid-19 har Sveriges golbklubbar varit förskonade. Faktum är att det aldrig spelats mer golf än det gjordes 2020 i Sverige. Detta har Omberg valt att ta vara på genom att bygga en ny hotellbyggnad – precis intill klubbhuset.
– Under våren tappade vi besökare men resterande tid har varit bra. Och vi tänker att någon gång tar coronan slut, då har vi ett försprång om det nya hotellet är på plats. Vi vill vara en anläggning i framkant, säger Jon Molneklev, verksamhetschef på Ombergs Golf Resort till Motala & Vadstena Tidning.

Sedan tidigare finns det redan hotell på resorten men ingen byggnad kommer bli så stor som den nya, med sina fyra våningar. Det finns i dagsläget 61 dubbelrum. Tillsammans med de nya 34 rummen kommer kapaciteten ska kunna matchas med konferensavdelningen som tar 150 personer.

I dagsläget arbetar man med att spränga och gräva för att kunna lägga grunden till byggnaden, som alltså enligt plan ska stå klar från och med nästa år.


Text: Jesper Johansson • 2020-11-03
SpelaGolfsverigeOmbergs GK
Scroll to Top