9636e7e66437228f_800x800ar

Historia

Svenska Golfmuseet blir digitalt

För dig som inte har vägarna förbi Landskrona Golfklubb finns det nu en enklare metod för att ta del av det svenska golfmuseet.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-20

På Landskrona Golfklubb finns Svenska Golfmuseet i fysisk form. Delar av det kommer nu att digitaliseras, samtidigt som den fysiska utställningen helt ska byggas om och vara klar till 2022. Göran Nyström är museiintendent och han hoppas att hemsidan ska fungera som kunskapskälla.
– Vår förhoppning är att den ska fungera så för svenska golfare och som läromedel för juniorer och golfgymnasister, säger han i ett pressmeddelande.

På muséets uppdaterade hemsida har avdelningar för såväl internationell som svensk golfhistoria utvecklats med mer information, fler berättelser och en utökad beskrivning av golfens utveckling fram till våra dagar.

I databaserna finns cirka 3 000 enskilda föremål och 2 500 böcker som har klassificerats för att göra det enklare att hitta det man är intresserad av.

I pressmeddelandet skriver Svenska Golfmuseet att en avdelning om de svenska golfprofilerna återstår att utveckla, vilket kommer att göras i samband med att den nya utställningen står färdig 2022.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-20
SpelaGolfsverige
Scroll to Top