Tobias Ekeroth

Spela

Banchefens fullträffar – HIO två dagar i rad

Att göra hole-in-one är svårt. Att göra det på ett par 4-hål är ännu svårare. Att göra hole-in-one två dagar i rad där en av dem är på ett par 4-hål? Oddsen är astronomiska.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-15 Uppdaterad 2020-10-15

För dig som aldrig gjort hole-in-one är det läge att stänga ner den här fliken i din webbläsare. I alla fall om du har svårt att glädjas åt andra.
För det som har hänt tidigare i vecka kan komma att sticka lite i ögonen för den som är på jakt efter fullträffen.

Allt började med att Tobias Ekeroth deltog i en tävling på Vreta Kloster GK tidigare igår, onsdag. Ekeroth, som till vardags arbetar som banchef på Klingabanan hos Norrköping Söderköping GK, klev upp på det 17:e hålet, ett par 4 som mäter 295 meter. Han slog sin driver och fick se bollen – japp, du gissade det – gå i hål.
– Jag siktade lite vänster om flaggan och slog en svag fade. Bollen landade i greenkant och rullade sedan upp mot flaggan för att sedan. Försvinna ut synfältet, säger Tobias Ekeroth.

Vi vet inte Ekeroths exakta handicap. Men vi får väl anta att det är ganska lågt. Det gör att han kanske inte ska klassas som en spelare med oddset 1 på 12 500 att göra hole-in-one, utan kanske snarare 1 på 5 000. Men den statistiken är uträknad från ett par 3-hål. Det här var alltså en fullträff från nästan 300 (!) meter…

En otrolig bedrift. En än mer otrolig bedrift var att han dagen efter lyckades göra ytterligare en hole-in-one.
På det 17:e hålet på Hyllingebanan på Norrköping Söderköping GK lyckades Ekeroth sätta ytterligare ett utslag.

Den här gången var det däremot inga 295 meter att tala om. Ekeroth behövde bara slå sin 56°-wedge till 2,5 meter förbi flaggan för att se den spinna tillbaka ned i hål.

Hur svårt kan det vara…


Text: Jesper Johansson • 2020-10-15
SpelaGolfsverigeHole in oneNorrköping Söderköping GKVreta Kloster GK
Scroll to Top