Karin och Bo Hurtig, som gjorde hole-in-one efter varandra. Foto: Privat

Spela

Äkta makar gjorde sina första HIO – hålen efter varandra

Lördagen 23 maj hände något närmast unikt på Ryfors GK. Karin och Bo hurtig gjorde sina första holes-in-one – hålen efter varandra.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-25

Att göra en hole-in-one är svårt. Statistik visar att oddsen för en amatör att göra hole-in-one är 1 på 12 500.
Men vad är oddsen på att två spelare lyckas göra det på samma dag, hålen efter varandra?

Det var nämligen precis vad som hände lördagen 23 maj på Ryfors Golfklubb.
Bo och Karin Hurtig var ute och spelade som vanligt när det hände. Bosse lyckades träffa green på hål 9. Ett hål som från röd tee mäter 121 meter. När han väl kom upp på den kortast klippta ytan kunde han inte hitta bollen, så han tog en titt ner i hålet.
Där var den.
– Jag skrek ut att jag gjort hole-in-one och några grabbar på ett närliggande hål applåderade. Jag kunde inte tro det, säger 78-årige Bosse Hurtig till Svensk Golf.

Planen för dagen var att bara spela nio hål. Men eftersom Bosse Hurtig lyckades med fullträffen ville de båda fortsätta. Kanske bara tolv hål. Tur var väl det. För på hål 10, ett 119 långt par 3, var det nämligen Karin Hurtigs tur att sätta bollen.
– Det är inte så vanligt att jag ens kommer upp på green på det där hålet. Men det gjorde jag den där gången och när vi kom upp till green var bollen borta. Så jag trodde den låg bakom hålet, det gjorde den inte, säger Karin Hurtig, 75.

Ingen av de båda hade tidigare lyckats göra hole-in-one tidigare i karriären. De båda har spelat golf sedan slutet på 90-talet. Inom loppet av en halvtimme hade båda lyckats få till den där fullträffen.
– Jag vann en ”närmast hål”-tävling en gång. Bollen låg väl någon meter från flaggan. Vi fick låna en bil över helgen, säger Bo Hurtig.

De fina ettorna på scorekortet innebar att de båda lyckades spela ihop till en sänkning. Bosse Hurtig hade 39 poäng och Karin Hurtig gick runt på 38 poäng.
– Jag fick fem poäng för min hole-in-one och frugan fick sex poäng. Så det hjälpte ju till, säger Bosse Hurtig.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-25
SpelaGolfsverigeRyfors GK
Scroll to Top